Dette kurset starter opp om vi får nok påmeldte.

Babymassasje og musikk gir glade og trygge barn og voksne. Det kan gi sterke og nære bånd mellom voksne og barn, og er språk som sier mer enn ord.

På massasjedelen i kurset lærer du strykninger på ben, mage, bryst, armer, ansikt og rygg. Det blir litt informasjon om babymassasje og tatt hensyn til deres ønsker.  Du får med deg massasjeolje og kompendie.

Musikkdelen vil bygge opp under stemningen som oppstår i massasjedelen, med ulike måter å bruke stemme og bevegelse på samt harmoniske klanger og rytmer fra instrumenter.

Lederne for gruppa vil være Cathrine Lund og Kristine Helgeland Mosdøl.

Cathrine Lund vil lede massasjedelen i kurset. Hun er sertifisert babymassasje- instruktør BIN Babymassasje I Norge, og har drevet kurs siden år 2000, blant annet jevnlige kurs på Atha Yoga. Hun har også kurs i sin egen praksis. Ellers jobber hun som homeopat og healer.

Kristine Helgeland Mosdøl vil lede musikkdelen av kurset.  Hun har ledet musikkgrupper for foreldre og barn i alder 0-6 år i mange år.  Hun er faglærer med musikk, drama, religion, tegnspråk og pedagogikk i fagkretsen.  Er for tiden master-student. Har jobbet ved Sola kulturhus og Sola Kulturskole, med barneteater og musikkgrupper.  Har også jobbet ved Auglend skole, avdeling for hørselshemmede.  Nå frilanser fulltid, som musikkpedagog, kursholder og som sanger/formidler.

Gruppa vil bestå av til sammen 10 ganger, 4 ganger med både musikk og massasje og 6 ganger med bare musikk. Med to instruktører og to temaer i deler av kurset, vil prisen bli noe høyere enn et vanlig kurs. Prisen er satt til kr 2000. Dere får da to flotte kurs i ett med dyktige ledere som kan sine fag. Vi gleder oss til å se dere på dette unike kurset!

Meld deg på under påmelding img_6546

Gode musikalske opplevelser for små og store!

Barnas Kulturverksted er medlem av Foreningen Musikk fra livets begynnelse og driver først og fremst med musikkgrupper for barn og voksne. Ta også kontakt for kurstilbud for barnehager og grupper der musikk er sentralt.

Nye kurs starter opp i uke 35.

Benjamin, FMLB

Se timeplan og påmeldinger!

Barnas Kulturverksted er medlem av Foreningen Musikk fra livets begynnelse og driver først og fremst med musikkgrupper for barn og voksne. Ta også kontakt for kurstilbud for barnehager og grupper der musikk er sentralt.

Vi tar også imot påmeldinger til musikkgruppene vår 2016.

Velg Timeplan  for å se oversikt over gruppene våre eller kllik deg inn på et av de andre valgene.

Pris per semester er 1200.- for daggrupper og 1100.- for ettermiddagsgrupper. Søskenmoderasjon 20 %.

Musikkgruppene finner sted i Kultkjelleren i Kulturhuset Sølvberget. Du treffer oss ellers på mobil 986 81 142. Ta også gjerne kontakt på mail musikkbarn@mac.com

Meld deg på ved å klikke på linken Påmelding og fyll ut nødvendig informasjon der og vi tar kontakt tilbake.

Velkommen til gode musikalske opplevelser for små og store!

bkv_ill_2.jpgI dagens travle hverdag er det viktig som aldri før å prioritere kvalitetstid sammen med barna, der barna får oppleve den gode samhørigheten gjennom positive aktiviteter. Musikk i sine mange former og varianter er et sterkt medium som gir barn og voksne mulighet til treffes som likesinnete «samtalepartnere».På musikksamlingene opplever vi veldig ofte flott stemning, både blant barn og voksne. Ungene lytter med hele seg, de voksne er der for barna sine fullt og helt, og sammen skapes det mange gyldne øyeblikk .

Det handler om å kommunisere følelser på en nær, ekte og naturlig måte. Som leder av musikkgrupper føles det unikt å få ta del i dette flotte samspillet, gang på gang. Det har lenge vært klart at barn som får ta del i musikkaktiviteter fra de er ganske små, har et forsprang og en fordel videre i livet på så mange måter. Flere forskere legger for dagen stadig vekk nye bevis for at musikken er med på å gi oss noe ekstra i «bagasjen», både innen utvikling av hjernekapasitet, kreativitet, kommunikasjon m.m.Vi ønsker å utvikle barnets kunstneriske evner og dets evne til å kommunisere, samt gi både barn og voksne gode stunder sammen med musikk. Dette er også en flott mulighet til å knytte sosiale kontakter med andre likesinnete.

Musikkgruppene er knyttet til foreningen «Musikk fra livets begynnelse». Foreningen har som formål å fremme musikk som kommunikasjon mellom foreldre og barn og samtidig bevare vår flotte kulturarv fra generasjon til generasjon. Som medlem får en medlemsblad 4 ganger i året, med fine tips til musikkaktiviteter + nyttig bakgrunnsstoff for barns utvikling. Påmeldingsslipp kan fås hos gruppeleder.Foreningen formidler også salg av en del flotte sangbøker, bl.a. boka «Den første sang», som er til salgs for kr. 170.- Vi kan være behjelpelige med bestilling av diverse varer til de som ønsker det. Mer info om foreningen finner du her. Dere finner også mer stoff om ideologien bak musikkgruppene på flere av lenkene våre.

bkv_ill_1.jpgSang, dans, tromming, glede og lek. Syngende hånddukker, flagrende blå stoffhimler, lydvare klangstaver, freske rytmer, vuggende gode bevegelser. Alt dette kan du få oppleve i løpet av en musikksamling, og mer til.Lederen av gruppa tar dere med gjennom et stort repertoar av sanger, de gode gamle så vel som nytt spennende stoff. Rim og regler blir flittig benyttet, og i gruppene med de største barna tar vi også i bruk nedskrevne historier og eventyr samtidig som ungene er med på å lage historier der og da.

Barnas Kulturverksted har et stort utvalg av rekvisitter som vi benytter i musikksamlingene. Finger- og hånddukker, ulike trommer(blant annet store afrikanske djember), andre klang- og rytmeinstrument, store stoffer og silkebånd i forskjellige farger, baller, bamser og små troll er noe av dette. Over et semester på 10 eller 12 ganger(avhengig av om det er dag grupper eller ettermiddagsgrupper) skal dere få ta del i musikalske samvær med sang, spill, dans og bevegelse m.m. For mange av dere er det kanskje første gangen dere er med på musikkgrupper, og det er derfor ekstra spennende. Vi ønsker å gi både dere voksne og barna deres gode musikalske opplevelser, ikke bare når dere kommer på gruppa, men også forhåpentlig inspirere til å synge, spille og danse mer hjemme.For barnet er det nettopp din stemme som er det vakreste i denne verden, så syng med den stemmen du har!

På musikkgruppene legger vi all prestasjonsangst på hylla og klemmer til med det vi har av stemme, bevegelse, og dans. Velkommen som den du er! På daggruppene er det lagt inn en sosial pause underveis, med servering av kaffe, te eller saft. Da er det fritt fram for prating, spising, bleieskift og andre gode viktige ting. På ettermiddagsgruppene er det stort sett lagt inn et kvarters pause mellom de forskjellige gruppene, både for gi barn og voksne som har vært på gruppe tid til god avrunding av timen og de neste deltakerne tid til å bli litt «varme i trøya».