I dagens travle hverdag er det viktig som aldri før å prioritere kvalitetstid sammen med barna, der barna får oppleve den gode samhørigheten gjennom positive aktiviteter. Musikk i sine mange former og varianter er et sterkt medium som gir barn og voksne mulighet til treffes som likesinnete «samtalepartnere».På musikksamlingene opplever vi veldig ofte flott stemning, både blant barn og voksne. Ungene lytter med hele seg, de voksne er der for barna sine fullt og helt, og sammen skapes det mange gyldne øyeblikk .

Det handler om å kommunisere følelser på en nær, ekte og naturlig måte. Som leder av musikkgrupper føles det unikt å få ta del i dette flotte samspillet, gang på gang. Det har lenge vært klart at barn som får ta del i musikkaktiviteter fra de er ganske små, har et forsprang og en fordel videre i livet på så mange måter. Flere forskere legger for dagen stadig vekk nye bevis for at musikken er med på å gi oss noe ekstra i «bagasjen», både innen utvikling av hjernekapasitet, kreativitet, kommunikasjon m.m.Vi ønsker å utvikle barnets kunstneriske evner og dets evne til å kommunisere, samt gi både barn og voksne gode stunder sammen med musikk. Dette er også en flott mulighet til å knytte sosiale kontakter med andre likesinnete.

Musikkgruppene er knyttet til foreningen «Musikk fra livets begynnelse». Foreningen har som formål å fremme musikk som kommunikasjon mellom foreldre og barn og samtidig bevare vår flotte kulturarv fra generasjon til generasjon. Som medlem får en medlemsblad 4 ganger i året, med fine tips til musikkaktiviteter + nyttig bakgrunnsstoff for barns utvikling. Påmeldingsslipp kan fås hos gruppeleder.Foreningen formidler også salg av en del flotte sangbøker, bl.a. boka «Den første sang», som er til salgs for kr. 170.- Vi kan være behjelpelige med bestilling av diverse varer til de som ønsker det. Mer info om foreningen finner du her. Dere finner også mer stoff om ideologien bak musikkgruppene på flere av lenkene våre.